УКРАЇНА

Сили ППО знищили 29 із 32 ворожих безпілотників під час нічної атаки

У ніч на 1 жовтня російські війська атакували Україну 32 ударними дронами «Shahed». Силам оборони вдалося збити 29 безпілотників у семи областях, ще три були локаційно втрачені завдяки РЕБ.

У ніч на 1 жовтня 2024 року російські окупанти здійснили масштабну атаку на територію України, застосувавши 32 ударні безпілотники типу «Shahed». Запуски дронів були здійснені з кількох напрямків, зокрема Приморсько-Ахтарська (РФ), Курська (РФ) та Чауди (окупований Крим). Про це повідомляють у Повітряних силах ЗСУ.

Читайте також: Ізраїль офіційно оголосив про вторгнення в Ліван

Завдяки ефективній роботі Сил оборони України, зокрема авіації, мобільних вогневих груп (МВГ) та засобів радіоелектронної боротьби (РЕБ), вдалося збити 29 із 32 ворожих безпілотників.

Атаки були відбиті в різних областях, серед яких Черкаська, Кіровоградська, Миколаївська, Херсонська, Полтавська, Сумська та Дніпропетровська.

Крім того, завдяки протидії засобів РЕБ три безпілотники були локаційно втрачені, ймовірно без наслідків. Силові структури продовжують моніторинг ситуації та вживають усіх заходів для забезпечення безпеки цивільного населення та інфраструктури.

Нагадаємо, у Київській області було чути вибухи. Областями України ширитися повітряна тривога. Ворог знову запустив дрони-камікадзе типу Shahed, цього разу — з північно-східного напрямку.