ВСЕСВІТ

ЗМІ: Базу США в Іраку атакували ракетами

Дві з них було збито спеціалізованими засобами захисту. Третя впала біля штаб-квартири командування контртерористичної служби.

Три ракети у вівторок були запущені військовою базою, на якій розміщуються американські військові біля міжнародного аеропорту Багдада в Іраку. Про це повідомили два джерела у правоохоронних органах, передає агентство AFP.

Базу біля аеропорту Багдада атакували лише трьома ракетами. Дві з них було збито спеціалізованими засобами захисту. Третя впала біля штаб-квартири командування контртерористичної служби, повідомило джерело у силових структурах.

Друге джерело в силових структурах підтвердило цю інформацію, зазначивши відсутність жертв та відсутність впливу ракет на повітряний рух. Атака відбулася в період напруженості через війну в Газі та ізраїльські удари, а також наземні операції в Лівані, що може призвести до ескалації в регіональний конфлікт. Починаючи з початку війни в Газі 7 жовтня 2023 року, бойовики атакують бази в Іраку та Сирії, де розміщуються американські війська через військову підтримку Ізраїлю з боку Вашингтона.

Вашингтон багаторазово відповідав авіаударами по штаб-квартирах угруповань в обох країнах. Варто зазначити, що США мають близько 2500 військовослужбовців в Іраку та приблизно 900 у сусідній Сирії в рамках коаліції, створеної ними у 2014 році для боротьби з «Ісламською державою». Збройні іракські угруповання, які підтримує Іран, вимагають виведення цих військ.

Читайте також: Вторгнення до Лівану. Наземна операція Ізраїлю

Раніше повідомлялося, що Міноборони США схвалило право Ізраїлю на самозахист. Глава Пентагону попередив, що Іран зіштовхнеться із серйозними наслідками, якщо ухвалить рішення про прямий військовий наліт на Ізраїль.