УКРАЇНА

В Україні змінено деякі правила проходження ВЛК: подробиці

Новою постановою уряду надається можливість командирам військових частин видавати направлення на проходження військово-лікарської комісії з метою встановлення придатності громадян до військової служби.

Кабінет міністрів вніс зміни до процедури призову громадян на військову службу в період мобілізації у надзвичайний час. Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко у своєму каналі у Telegram. Згідно з його інформацією, новою постановою уряду надається можливість командирам військових частин видавати направлення для проходження військово-лікарської комісії з метою встановлення придатності громадян до військової служби.

Крім цього, командирам військових частин надається право комплектувати бойові підрозділи за рахунок добровольців, які висловлюють бажання служити за призовом. Генеральний штаб Збройних Сил України має право затвердити список військових частин, командири яких можуть здійснювати призов резервістів та військовозобов’язаних, повідомив депутат.

Варто зазначити, що з 18 травня набув чинності новий закон про мобілізацію. Попередньо Кабінет Міністрів ухвалив цілу низку рішень. Зокрема уряд затвердив Порядок здійснення призову громадян на військову службу в період мобілізації, під час особливого періоду (№ 560). Цей порядок вже зазнавав змін.

Читайте також: «Укрпошта» почала надсилати повістки військовозобов’язаним: деталі співпраці з ТЦК

Нагадаємо, у ТЦК закликають усіх, хто має відстрочку, підготуватися до мобілізації. У ТЦК закликали проходити курси управління дронами та тактичної медицини, наголосивши, що мобілізація не повинна сприйматися як причина для паніки.