УКРАЇНА

Зеленський підбив підсумки візиту до США

Тепер Україна готується до зустрічі у форматі Рамштайн на рівні лідерів, яку скликав президент США Джо Байден.

Президент Володимир Зеленський представив у США план перемоги і тепер на рівні команди українська сторона буде працювати над наповненням кожного кроку. Про це глава держави сказав у вечірньому відеозверненні в п’ятницю, 27 вересня.

«План перемоги представлений Америці, і ми кожен пункт пояснили. Тепер на рівні наших команд ми будемо працювати, щоб наповнити кожен крок, кожне наше рішення. Сильні позиції для України — це швидший мир. Усе ключове для України — на столі у партнерів, усе розглядається. Далекобійність, оборонний пакет, санкції проти Росії, кроки щодо російських активів. Ми щодо всіх тем устигли попрацювати», — зазначив президент.

 

Зеленський додав, тепер Україна готується до зустрічі у форматі Рамштайн на рівні лідерів, яку скликав президент СШАДжо Байден — де разом із партнерами буде йти за змістом пунктів плану перемоги.
 

Президент зазначив, що план перемоги був представлений обом кандидатам у президенти — Камалі Гарріс і Дональду Трампу: «Для України важливо, щоб Америка розуміла Україну безпосередньо. Саме так і є».

Зеленський вдодав, що Україна має нові домовленості щодо реконструкції — G7+ більш ніж 30 країн приєдналися та Євросоюз.

«Це аналог нашого формату щодо безпеки: була безпекова декларація «сімки», і на її основі ми зробили безпекові угоди — уже 26, — які посилюють нас, поки ми ще не в НАТО. І тепер будуть двосторонні документи з країнами щодо реконструкції, щодо чітких кроків кожної країни», — сказав президент.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp