УКРАЇНА

Вбивство Фаріон: слідчі утаємничили деталі розслідування

Слідчі, що займаються розслідуванням вбивства мовознавиці та громадського діяча Ірини Фаріон, не можуть надати інформацію про перебіг слідства через обмеження, встановлені законом.

Прокурори, які займаються розслідуванням вбивства мовознавиці та громадського діяча Ірини Фаріон, не можуть розкривати інформацію про перебіг попереднього слідства через обмеження, встановлені законом. Про це повідомила Національна поліція у відповідь на запит УП.

«Згідно зі статтею 8 Закону України „Про доступ до публічної інформації» таємницею визнається інформація, що містить таємницю досудового розслідування. Статтею 222 Кримінально-процесуального кодексу України визначено, що відомості досудового розслідування можна розголошувати лише з письмового дозволу слідчого чи прокурора та в тому обсязі, в якому вони визначаються можливим. На розголошення запитуваної інформації письмового дозволу слідчого чи прокурора наразі не надано», — зазначили у Нацполіції.

У своєму запиті видання УП цікавилося, чи було знайдено зброю, з якої стріляли у Фаріон, чи встановлені можливого замовники вбивства, чи мав підозрюваний спільників, чи з’ясували правоохоронні органи мотиви злочину, чи з’явилися додаткові обставини у справі та які саме.

Читайте також: СБУ викрила бойову групу з РФ, що планувала силове захоплення влади

Раніше повідомлялося, що власник пістолета зі справи Фаріон вимагає повернення зброї, — ЗМІ. Суд відмовив власнику вилученого пістолета «Форт 12-Р» у знятті арешту зі зброї, яка є частиною кримінальної справи.