ВСЕСВІТ

Російський літак тричі порушив повітряний простір Японії: у Токіо відреагували

Японія вперше в історії випустила сигнальну ракету у відповідь на порушення повітряного простору Росією

Міністерство оборони Японії заявило в понеділок, що російський військовий літак тричі порушив повітряний простір країни, що змусило винищувач Сил повітряної самооборони вперше в історії випустити сигнальну ракету, і Токіо висловив Москві «надзвичайно суворий протест». Про це повідомляє Kyodo News.

Читайте також: Умеров: Українці рахують не “вартість яєць”, а звільнені кілометри російських територій

За даними міністерства, патрульний літак Іл-38 тричі пролетів над водами Японського моря на північ від острова Ребун у найпівнічнішій японській префектурі Хоккайдо між 13:00 і 16:00.

Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда доручив урядовцям «твердо і спокійно» відреагувати на вторгнення в повітряний простір, тісно співпрацюючи зі Сполученими Штатами та іншими країнами, за словами головного секретаря кабінету міністрів Йосімаси Хаяші.

«Порушення повітряного простору нашої країни російським військовим патрульним літаком викликає надзвичайний жаль», — заявив журналістам високопоставлений представник уряду, додавши, що уряд “рішуче” закликав Росію не допустити повторення подібного інциденту.  Сигнальні ракети використовуються як попередження проти порушників і призначені для збивання ворожих інфрачервоних ракет з самонаведенням.

Нагадаємо, Росія обстріляла Краматорськ: загинула жінка, троє поранених. Унаслідок обстрілу Краматорська загинула 45-річна жінка, її чоловік поранений.