УКРАЇНА

Одеса зазнала ракетної атаки: вибухи і поранені серед цивільних

Унаслідок ракетної атаки на Одесу 20 вересня, здійсненої з тимчасово окупованої території Криму, сталися вибухи, які пошкодили портову та цивільну інфраструктуру.

У п’ятницю, 20 вересня, у день, коли в Одесі було оголошено повітряну тривогу, прогриміли вибухи. За попередньою інформацією, ворог спрямував на місто балістичну ракету «Іскандер-М». Про це повідомив міський голова Одеси Геннадій Труханов.

Читайте також: План перемоги передбачає швидкі рішення союзників у жовтні-грудні, — Зеленський

Атака сталася о 13:55, коли в Одеській області було оголошено режим повітряної тривоги через загрозу з тимчасово окупованого Криму. Через дві хвилини Труханов підтвердив наявність вибухів в обласному центрі, закликавши жителів залишатися в укриттях.

Згідно з даними Telegram-каналу «Николаевский Ванек», в Одесі було зафіксовано приліт ракети. Атаку підтвердили і в моніторингових групах, повідомивши, що ворог використав одну ракету «Іскандер-М».

Після вибухів у соціальних мережах з’явилися фотографії, на яких видно дим, що піднімається над містом. 

О 15:39 начальник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер повідомив, що уламки ракети пошкодили портову і цивільну інфраструктуру, а також торгове судно під прапором Антигуа. Унаслідок атаки четверо цивільних осіб дістали поранення і перебувають під медичним наглядом.

Кіпер закликав жителів регіону дотримуватися обережності, реагуючи на сигнали повітряної тривоги. У момент атаки тривогу було також оголошено в Херсонській, Миколаївській, Кіровоградській, Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій і Харківській областях, а також у деяких західних регіонах України. Відбій повітряної тривоги в Одесі було оголошено о 14:28.

Нагадаємо, окупація Запорізької АЕС: що МАГАТЕ вимагає від Росії. Поки Запорізька АЕС не буде повернена під контроль України від Росії, МАГАТЕ повинно мати необмежений доступ до всіх об’єктів та інформації на станції.