ЗАПОРІЖЖЯ

Центр готовності цивільних: як у Запоріжжі готують громадян до надзвичайних ситуацій

Уже понад пів року в Запоріжжі функціонує Центр готовності цивільних — навчальна ініціатива Благодійного фонду Сергія Притули, мета якої — сформувати в цивільних громадян знання та навички з домедичної допомоги, виживання під час бойових дій, обстрілів чи інших надзвичайних ситуацій, дати базу військової справи.

Осередки Центру готовності цивільних є у 21 регіоні Україні, у Запоріжжі регіональним співорганізатором навчань є місцевий фонд «Південь».

За пів року в Запоріжжі було проведено 75 тренінгів, які відвідали понад 1000 громадян. Теми занять дуже різні: домедична допомога, вогнева підготовка, аеророзвідка та FPV-дрони, протимінна безпека, виживання під час обстрілів і психологічна допомога.

Основи аеророзвідки

Найбільш відвідуваними є тренінги з домедичної допомоги, вогневої підготовки та управління різними видами дронів. До проведення тренінгів залучаються професійні інструктори.

Домедична підготовка

«Ми маємо постійний потік охочих навчатися й отримувати критично важливі знання. Працюємо над тим, щоб цей запит був повністю задоволений», — зазначив координатор Центру готовності цивільних у Запоріжжі Сергій Чертоляс.

Вогнева підготовка

Щоб узяти участь у навчанні, потрібно лише пройти попередню реєстрацію та зробити добровільний внесок. Актуальний розклад тренінгів є в телеграм-каналі.

Як зазначають організатори, заняття можуть бути спеціально проведені для окремого колективу, компанії чи організації. Для цього необхідно звернутися до ЦГЦ через соціальні мережі.

Партнерський матеріал