УКРАЇНА

Дмитрук заявив про спробу його ліквідації та пояснив свою втечу з України

Народний депутат Артем Дмитрук, оголошений у розшук, заявив, що був змушений втекти з України через загрозу ліквідації.

Народний депутат-утікач Артем Дмитрук, оголошений у розшук, в ефірі одеського адвоката Тараса Никифорчука розповів, як йому вдалося виїхати з України, і заявив, що втік через те, що його хотіли «ліквідувати». Про це Артем Дмитрук заявив в інтерв’ю адвокату. 

Читайте також: Трамп не виключає зустрічі з Зеленським на тлі засідання Ради Безпеки ООН

Нардеп Дмитрук заявив, що переслідування його та його сім’ї досягли критичної точки, і їхньою метою було його усунення. За його словами, наказ на його ліквідацію було віддано безпосередньо з Офісу президента України, а за ним протягом кількох місяців вели спостереження як українські спецслужби, так і організовані злочинні групи. 

«Я це бачив і знав», — наголосив Дмитрук, додавши, що все відбувалося незаконно.

Дмитрук ухвалив рішення втекти 20 серпня, коли парламент розглядав законопроект про заборону УПЦ МП. Насамперед, він відправив свою сім’ю до Молдови, а потім 23 серпня сам залишив Київ і попрямував на Одещину, де йому допоміг із транспортом водій його друга.

Читайте також: В Україні перейменували 327 населених пунктів: список нових назв

З Одеси нардеп пішки перетнув кордон із Молдовою, діставшись до відділення поліції поблизу пропускного пункту «Паланка» 24 серпня. Дмитрук поділився, що йому довелося довго йти пішки з невеликим рюкзаком. «Прийшов туди, виконав усі необхідні формальності, заповнив документи, анкети й отримав дозвіл на виїзд із Молдови», — розповів він.

Однак Дмитрук не уточнив, яким чином покинув територію України і хто допомагав йому в цьому процесі. Він додав, що його вимушений від’їзд був тимчасовим, і наголосив, що його права як народного депутата не мали бути обмежені під час воєнного стану, відповідно до закону «Про статус народного депутата».

Нагадаємо, у ДБР розповіли, чому не вдалося затримати Дмитрука перед його втечею з України. Державне бюро розслідувань виявило ознаки підготовки до втечі народного депутата Артема Дмитрука, проте не мало законних підстав для його затримання до того, як він залишив Україну.