ВСЕСВІТ

У Кремлі прокоментували ситуацію з вибухами пейджерів у Лівані

РФ висловила необхідність провести детальне розслідування цього інциденту та наголосила на важливості з’ясування причин та обставин події.

Велика кількість вибухової активності пейджерів у Лівані віщує посилення напруженості в регіоні, який перебуває у стані підвищеної небезпеки. Про це заявив представник Кремля Дмитро Пєсков на брифінгу у середу, 18 вересня.

«Те, що сталося — хоч би яким це було — воно, безумовно, веде до ескалації напруженості. І регіон сам по собі перебуває у вибухонебезпечному стані, і, звичайно, подібна подія, кожна з них здатна стати тригером для виходу ситуації з-під контролю», — зазначив він. Пєсков висловив необхідність провести детальне розслідування цього інциденту та наголосив на важливості з’ясування причин та обставин події, а також виявлення тих осіб, хто причетний до масових вибухів засобів зв’язку. «Після цього це має стати предметом для вивчення фахівцями, щоб вжити заходів щодо виключення подібних ризиків у нас чи в інших місцях», — підсумував речник Кремля.

В Міністерстві закордонних справ Росії також засудили масові підриви пейджерів у Лівані. «Розглядаємо подію як черговий акт гібридної війни проти Лівану, від якого постраждали тисячі ні в чому не винних людей. Як здається, організатори цього високотехнологічного нападу цілеспрямовано вимагали розпалювання масштабної збройної конфронтації, прагнучи спровокувати велику війну на Близькому Сході», — повідомляється в заяві МЗС РФ Марії Захарової.

Читайте також: Нова загроза: коли Росія може здійснити масований обстріл по Україні

Вона зазначила, що російська сторона засуджує безпрецедентний напад на дружній Ліван та його громадян, який є грубим порушенням його суверенітету і є серйозним викликом міжнародному праву із застосуванням неконвенційної зброї.

Нагадаємо, Моссад заклав вибухівку до тайванських пейджерів «Хезболли». 3000 пейджерів вибухнули після отримання закодованого повідомлення, що активувало приховану вибухівку.