ВСЕСВІТ

МЗС Німеччини: Росія піде на Молдову, якщо Україна програє

Президент Молдови, Майя Санду, наголосила, що перед країною стоять серйозні виклики, зумовлені війною, та закликала партнерів збільшити свою підтримку.

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що підтримка України є ключем до виживання Молдови. Вона зазначила, що у разі перемоги РФ у війні між Росією та Україною, Володимир Путін може звернути свої військові зусилля на Молдову. Про це повідомляє агентство Reuters.

«Зрозуміло, що найбільше хвилює людей тут: якщо Україна впаде, наступною на черзі буде Молдова», — сказала Бербок у Кишиневі на конференції, присвяченій розповсюдженню російського втручання у регіон. Відомо, що разом із нею на захід також прибули міністри закордонних справ Франції, Румунії, Польщі, Нідерландів та Литви для відвідування Платформи партнерства з Молдовою.

Президент Молдови, Майя Санду, наголосила, що перед країною стоять серйозні виклики, зумовлені війною, та закликала партнерів збільшити свою підтримку. У квітні, глава молдавського МЗС Міхай Попшой попередив, що у разі перемоги в Україні, російська армія може напасти на Молдову, зазначивши, що зараз Росія веде гібридну війну проти країни.

Читайте також: Путін збільшив кількість вояк, які вбивають українців: яка нова чисельність армії РФ

Раніше повідомлялося, Путін пригрозив війною у разі дозволу на удари по Росії, — The Times. Президент Росії Володимир Путін заявив, що надання Україні далекобійних ракет, таких як Storm Shadow може призвести до відкритого конфлікту між НАТО і Росією.