ВСЕСВІТ

Підозрюваний у замаху на Трампа підтримував Україну: CNN

Раян Веслі Раут, якого підозрюють у підготовці замаху на колишнього президента Дональда Трампа, активно підтримував Україну у 2022 році через соціальні мережі.

Раян Веслі Раут, якого влада підозрює в підготовці замаху на колишнього президента Дональда Трампа під час гри в гольф, активно висловлював підтримку Україні у своїх численних постах у соціальній мережі X у 2022 році. Він заявляв про готовність пожертвувати своїм життям у боротьбі за Україну і закликав до повного знищення Кремля. Цю інформацію повідомляє CNN.

«Я готовий вирушити до Кракова, потім на український кордон, щоб стати добровольцем, воювати і померти… Хочу бути прикладом. Ми зобов’язані перемогти», — написав Раут у березні 2022 року на платформі X.

У 2022 році він також використовував свій акаунт у Facebook для заклику іноземців до участі у війні. А вже в жовтні 2023 року Раут намагався залучити афганських військових, представляючись «позаштатним зв’язковим для українського уряду». В одному зі своїх повідомлень англійською та пушту він стверджував, що Україна зацікавлена у 3000 солдатах з Афганістану, і просив надсилати копії паспортів для їхнього подальшого відправлення в Україну.

Нагадаємо, Джо Байден доручив посилити охорону Дональда Трампа. Президент США Джо Байден високо оцінив роботу Секретної служби та правоохоронних органів після замаху на колишнього президента Дональда Трампа.