УКРАЇНА

Зеленський дорікнув міжнародним партнерам за недостатню реакцію на російські «Шахеди»

Президент України Володимир Зеленський висловив незадоволення тим, що союзники не вживають заходів для захисту України від російських ракет і іранських дронів, тоді як лише Білорусь вжила дії проти іранських «Шахеді

Президент України Володимир Зеленський висловив невдоволення з приводу подвійних стандартів у діях союзників на міжнародній арені. На його думку, абсолютно недоречно, що союзники успішно збивають ракети і безпілотники в небі Близького Сходу, але водночас не вживають аналогічних заходів для захисту України від російських ракет та іранських дронів. Про це президент України повідомив виступаючи на Ялтинській Європейській стратегії (YES).

“Коли ми дізнаємося, що нові ракети з Ірану надходять до Росії, це повторення тієї самої загрози, яку союзники вже нейтралізують на Близькому Сході. Зараз, можливо, змінився тільки тип ракет, але мотиви Ірану, який поширює і застосовує цю зброю, залишаються незмінними”, — наголосив він. 

Глава держави додав, що якщо союзники активно борються з ракетами та дронами в небі Близького Сходу, то чому вони досі не ухвалили рішення спільно збивати російські ракети та іранські ‘Шахеди’ над Україною. 

“І це незважаючи на те, що ці ракети і дрони завдають загрози навіть нашим сусідам. Коли ми порушуємо це питання з нашими партнерами, вони вважають за краще ухилятися від відповіді і не наважуються навіть сказати ‘ми працюємо над цим’. Немов навіть ці слова викликають у них страх. І це правда”, — додав він.

Нагадаємо, Володимир Зеленський оновив склад РНБО: нові члени та кадрові зміни. Володимир Зеленський підписав указ про новий склад Ради національної безпеки та оборони України.