УКРАЇНА

Штормовий вітер і спека в Україні: прогноз погоди на 14-15 вересня

У найближчі вихідні в Україні очікується значне погіршення погодних умов через штормові пориви південно-східного вітру до 20 м/с, які торкнуться більшості областей.

На 14-15 вересня в Україні очікується різка зміна погодних умов. Південно-східний вітер у більшості областей досягатиме штормових поривів швидкістю 15-20 метрів за секунду. У західних областях вітер буде помірним, що забезпечить значні відмінності в погоді. Про це повідомляє синоптик Наталка Діденко. 

Протягом цих двох днів більшість території України буде насолоджуватися теплою, навіть дуже теплою погодою. Температура вдень коливатиметься від +15 до +29 градусів, місцями підніметься до +30 градусів.

Однак у західних областях очікується помітне похолодання. Температура в західних регіонах, включаючи Закарпаття, залишиться в межах +19+22 градусів, а на Закарпатті температура може впасти до +16+19 градусів – це рідкість для цього регіону.

Західна частина України також зіткнеться з дощами, які можуть бути інтенсивними через вплив циклону Anett. Опади поширяться на Житомирщину, Одещину, Вінниччину, а також можливі вночі та вранці 14 вересня на Київщині. На решті території України погода залишиться сухою та ясною.

У Києві протягом вихідних очікується сильний південно-східний вітер, що слід врахувати при плануванні подорожей. Вночі та вранці 14 вересня можливий дощ, проте вдень у суботу та протягом 15 вересня опадів не прогнозується.

На наступному тижні в Україні переважатиме суха та сонячна погода, з помірно теплими температурними умовами. Холодна погода в західних областях поступово зміниться на теплішу.

Нагадаємо, Україна повернула з російського полону 49 захисників, серед них – захисники «Азовсталі». Україна повернула додому 49 захисників і цивільних у рамках обміну військовополоненими з Росією.