ВСЕСВІТ

Шойгу здійснив візит до Пхеньяну: яка мета поїздки

За словами Ради безпеки РФ, Сергія Шойгу приймав голова Державного комітету КНДР Кім Чен Ин, зустріч у Пхеньяні відбулася у теплій атмосфері.

Рада безпеки РФ повідомила, що 13 вересня Сергій Шойгу, колишній міністр оборони й нині голова Ради, відвідав Пхеньян. Там він зустрівся з Кім Чен Ыном, лідером Північної Кореї. Про це стало відомо від російської агенції «РІА Новини».

«13 вересня делегація на чолі з секретарем Ради безпеки Російської Федерації С.К. Шойгу знаходилася в Пхеньяні. У рамках стратегічного діалогу між нашими країнами, що триває, відбувся предметний обмін думками з корейськими колегами з широкого кола питань двостороннього та міжнародного порядку денного», — йдеться у повідомленні. 

Також відомо, що Сергія Шойгу приймав голова Державного комітету КНДР Кім Чен Ин. Зустріч у Пхеньяні відбулася у теплій та довірчій атмосфері, у темі раніше досягнутих домовленостей під час державного візиту президента Росії Володимира Путіна до Пхеньяну у червні 2024 року. «Вони зроблять важливий внесок у справу реалізації положень підписаного ними двостороннього договору про всеосяжне стратегічне партнерство», — зазначили в Раді безпеки РФ.

Читайте також: Лідер Тайваню порадив Китаю повернути «історичні» землі Росії

Нагадаємо, ЗМІ з’ясували, коли Зеленський може зустрітися з Сі Цзіньпіном. Голова КНР Сі Цзіньпін може провести зустріч із президентом України Володимиром Зеленським у жовтні.