УКРАЇНА

Україна повернула з російського полону 49 захисників, серед них – захисники «Азовсталі»

Україна повернула додому 49 захисників і цивільних у рамках обміну військовополоненими з Росією.

У п’ятницю, 13 вересня Україна і Росія провели черговий обмін військовополоненими, в рамках якого додому повернулися ще 49 наших захисників. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у своєму Telegram-каналі.

Читайте також: В Швеции считают, что операция на Курщине изменила ход войны

“49 українців і українок удома. Це воїни Збройних Сил України, Національної гвардії, Національної поліції, Державної прикордонної служби, а також наші цивільні люди. Зокрема, Леніє Умєрова – дівчина, яку росіяни захопили в заручники, коли вона приїхала піклуватися про хворого батька. Також вдалося звільнити ще частину захисників і захисниць «Азовсталі». Вдома й Герой України, військовий медик Віктор Івчук”, — повідомив глава держави. 

Президент висловив подяку всій команді, яка забезпечує звільнення полонених і заручників із російської неволі. Також Зеленський відзначив підрозділи ЗСУ, які поповнюють обмінний фонд. 

“Всі наші воїни, які беруть у полон російського окупанта, усі наші служби, які знешкоджують російських диверсантів і колаборантів, наближають звільнення наших людей. Маємо повернути додому всіх наших – і воїнів, і цивільних”, — додав він. 

Нагадаємо, Володимир Зеленський оновив склад РНБО: нові члени та кадрові зміни. Володимир Зеленський підписав указ про новий склад Ради національної безпеки та оборони України.