УКРАЇНА

Зеленський: Війна з Росією закінчиться лише силою або дипломатією

Президент України Володимир Зеленський на Ялтинській Європейській стратегії (YES) озвучив дві можливі стратегії для завершення війни з Росією.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що є лише два шляхи завершення війни з Росією: силове вигнання окупаційних військ або дипломатичний процес, який передбачає повне звільнення українських територій. Він також підкреслив важливу роль США у зміцненні обороноздатності України та посиленні її позицій на шляху до перемоги. Про це Володимир Зеленський заявив, виступаючи на Ялтинській Європейській стратегії (YES). 

Читайте також: У Швейцарії запропонували переглянути нейтралітет через війну в Україні

«Такі загарбницькі війни, як війна Росії проти України, можуть закінчитися справедливо кількома шляхами: або армію-окупанта витісняють силою, або дипломатією, що гарантує збереження реальної незалежності країни та її очищення від окупації. І в першому, і в другому випадку Україна потребує сильних позицій. Із цим можуть допомогти Сполучені Штати», — заявив глава держави. 

Глава держави також зазначив, що «пакет перемоги», який він презентує Президенту США, може стати основою для встановлення тривалого миру та повної імплементації Мирної формули. Президент також зазначив, що будь-які ілюзії щодо можливості домовитися з Москвою чи визначити нові «червоні лінії» лише затягують конфлікт. 

«Якщо ми всі хочемо одного дня почути слова «нарешті настав мир, справедливий мир в Україні», то ми повинні вже зараз чути, що Україна стала достатньо міцною – достатньо саме для перемоги. І це буде гарантією миру», – додав Зеленський.

Нагадаємо, Борис Джонсон прибув до України та зустрівся з Зеленським. Прем’єр Британії зустрівся з Володимиром Зеленським у рамках Ялтинської європейської стратегії.