УКРАЇНА

Україна перекинула додаткові сили для оборони Покровська

Російські війська активізували штурми на південь від міста, щоб розширити лінію фронту та оточити українські сили між Покровськом та Кураховим.

Втрата Покровська відкриє російським військам нові стратегічні можливості та може призвести до повного захоплення Донецької області. Україна вже посилила оборону на цьому напрямку, кинувши додаткові сили. Про це повідомляє The New York Times.

“Потенційна втрата Покровська є великою проблемою для України, але між лінією фронту та містом зберігаються дві щільні лінії укріплень для захисту піхотних та мінометних підрозділів”, — наголошується у матеріалі. В останні дні Україна перекинула додаткові підрозділи на ключовий та складний Покровський напрямок. Одночасно російські війська активізували штурми на південь від міста, щоб розширити лінію фронту та оточити українські сили між Покровськом та Кураховим.

The New York Times зазначає, що наступ на цій ділянці став найуспішнішою частиною російської кампанії на Донбасі за літо. В інших місцях Росія атакувала вздовж східного фронту, але після місяців боїв змогла досягти лише незначних успіхів. Водночас українська операція в Курській області, яка несподівано розпочалася у серпні, спрямована на відволікання частини російських сил з Донбасу, щоб полегшити тиск на східному фронті України.

Читайте також: У Покровську зведено кілька ліній оборони

«Однак ця фаза війни, що швидко розвивається, може завершитися з початком осінніх дощів, які обмежать будь-які наступальні дії, оскільки всі дороги, крім асфальтованих, перетворяться на бруд, практично непрохідний для важкої техніки», — підсумували автори статті.

Раніше повідомлялося, росіяни можуть перерізати наступ ЗСУ у Курській області. Російські сили прагнуть зайняти більш вигідні тактичні позиції під час своїх початкових контратак, щоб згодом розгорнути масштабний контрнаступ проти ЗСУ.