ВСЕСВІТ

Президент Литви закликав посилити санкції проти Білорусії

Гітанас Науседа зазначив, що Білорусь бере активну участь у військових навчаннях з Росією і забезпечує свій захист для наступальних операцій проти України.

Президент Литви Гітанас Науседа заявив, що Білорусь залишається загрозою для Європи. Він заявив про необхідність посилення санкцій проти Мінська, порівнянних із заходами, введеними проти Росії. У ході спільної прес-конференції з українським президентом Володимиром Зеленським Науседа зазначив, що Білорусь бере активну участь у військових навчаннях з Росією і забезпечує свій захист для наступальних операцій проти України.

Президент Литви також нагадав про дії режиму Олександра Лукашенка, спрямовані на дестабілізацію Литви через організацію потоку незаконних пасажирів. Він заявив, що, попри успішну протидію цій спробі, ситуація, як і раніше, така. Литва наполягає на більш жорстких санкціях проти Білорусі, що призводить до необхідності додаткового захисту сторони безпеки. Нещодавно ЄС запропонував новий пакет санкцій, проте Вільнюс вважає, що для ефективної боротьби з режимом Лукашенка потрібні жорсткіші заходи.

Читайте також: Литва залучила 5,5 тисяч добровольців для захисту держави

Нагадаємо, Литва переконана, що сили НАТО мають збивати дрони РФ на території Балтійських країн. У разі порушення повітряного простору Литви безпілотниками з боку агресора реагувати на такі інциденти має колективне рішення НАТО.