УКРАЇНА

МЗС України закликало паломників-хасидів утриматися від поїздок до Умані

Військова агресія РФ, що триває, створює серйозні загрози для життя і безпеки, що ускладнює забезпечення безпеки іноземних громадян у країні.

Міністерство закордонних справ України закликало паломників-хасидів утриматися від поїздок до Умані на святкування цього року Рош ха-Шана. За інформацією прес-служби посольства України в Ізраїлі, військова агресія Росії, що триває, створює серйозні загрози для життя і безпеки, що ускладнює забезпечення безпеки іноземних громадян у країні.

У МЗС наголосили, що у разі ухвалення рішення про паломництво, попри попередження, хасиди повинні враховувати чинний в Україні воєнний стан, який включає низку обмежень: комендантську годину, заборони на масові заходи, посилене патрулювання та примусові заходи для порушників.

Також можуть виникнути труднощі, такі як брак укриттів, перевантаження транспортних шляхів та можливі затримки через обстріл, обмеження у медичному обслуговуванні та введення додаткових вимог для в’їзду та перебування в Україні, наприклад, онлайн-реєстрація.

Раніше повідомлялося, окупанти вдарили по Конотопу: у місті немає світла та води. Конотопська енергетична інфраструктура серйозно пошкоджена, але фахівці докладають усіх зусиль для якнайшвидшого відновлення подачі світла, насамперед до лікарні та водоканалу.