ВСЕСВІТ

ЗМІ з’ясували, коли Зеленський може зустрітися з Сі Цзіньпіном

Голова КНР Сі Цзіньпін може провести зустріч із президентом України Володимиром Зеленським у жовтні.

За інформацією, наданою колишнім заступником міністра закордонних справ Олександром Чалим на відкритті щорічного військово-дипломатичного Сяншанського форуму, голова КНР Сі Цзіньпін може провести зустріч із президентом України Володимиром Зеленським у жовтні. Про це повідомляє агентство Reuters.

Чалий зазначив, що покращення дипломатичних відносин між Києвом та Пекіном робить таку зустріч ймовірною. Також він наголосив на зусиллях Китаю у сфері відновлення європейської безпеки. «Зараз усі ми в Україні чекаємо на контакти, прямі контакти між президентом Зеленським і головою Сі», — зазначив Чалий.

Тим часом Цуй Хунцзянь, директор департаменту європейських досліджень Китайського інституту міжнародних досліджень, прокоментував можливість зустрічі між Сі Цзіньпіном і Володимиром Зеленським. Він зазначив, що Китай готовий брати участь у майбутньому саміті у світі, оскільки прагне, щоб його дипломатичні зусилля не залишилися безрезультатними.
«Ми готові робити все, що сприяє миру», — сказав він.

Нагадаємо, Зеленського обурив «мирний план» Китаю та Бразилії після завершення війни в Україні. Президент наголосив, що Київ не залучався до обговорення китайсько-бразильської ініціативи щодо врегулювання війни в Україні.