УКРАЇНА

Зеленський попередив про наслідки затримки з постачанням дальнобійної зброї

Президент України закликав до термінового зняття обмежень на використання далекобійної зброї.

Західним партнерам слід вчасно зняти обмеження на використання їхньої далекобійної зброї в Росії. Про це заявив президент України Володимир Зеленський на спільній прес-конференції з президентом Литви Гітанасом Науседою.

“Знімати обмеження – значить знімати обмеження. А якщо буде запропоновано зняття обмежень на відповідну дальність, до якої ворог вже застосував свої військові цілі, як я сказав, то це тоді виключно політичне рішення, щоб зняти той тиск від партнерів інших країн, і від України, і від журналістів на країни, які мають це рішення ухвалити”, – заявив президент.

На його думку, затягування процесу зняття обмежень на використання Україною зброї великої дальності призводить до того, що Росія переміщує ці військові об’єкти вглиб своєї території. Відповідно, до них буде важче дістатися. 

Читайте також: Польща має збивати ракети РФ ще над Україною: Сікорський

Згідно з заявою Зеленського, в середу він провів «дуже серйозну» зустріч з держсекретарем США Ентоні Блінкеном і міністром закордонних справ Великої Британії Девідом Ламмі щодо використання зброї великої дальності. Президент заявив, що Україна була «дуже переконливою, дуже підготовленою і дуже детальною» на переговорах.

Нагадаємо, Володимир Зеленський підтвердив наступ росіян в Курській області. Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що російські війська розпочали контрнаступ у Курській області.