УКРАЇНА

Ворожий дрон пролетів поблизу Хмельницької АЕС під час нічної атаки – ОВА

Під час чергової нічної атаки, російський дрон «Шахед» пролітав поблизу Хмельницької АЕС, але був збитий українською ППО.

Під час чергової нічної атаки з боку Росії, був зафіксований проліт ударного безпілотника типу «Шахед» у безпосередній близькості до Хмельницької атомної електростанції. Згодом цей ворожий дрон був успішно збитий силами української протиповітряної оборони. Про це повідомив очільник Хмельницької ОДА Сергій Тюрін. 

Росія свідомо обирає траєкторії для своїх ракет і ударних дронів таким чином, щоб вони пролітали над атомними об’єктами України. Це далеко не перший випадок, коли українська критична інфраструктура опиняється під загрозою з боку російських терористичних атак. Подібні дії мають на меті не лише пошкодження об’єктів, а й залякування, створення глобальної загрози екологічної катастрофи та дестабілізацію в енергетичному секторі країни.

“Саме тому Президент України Володимир Зеленський, всі представники нашої держави так активно звертаються до партнерів щодо посилення ППО України та збільшення тиску на агресора. І важливо, щоб на всіх рівнях це було зрозуміло – зміцнення повітряного щита України захищає всіх, хто цінує життя”, — йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, у Києві та низці областей почнуть діяти графіки відключень світла. Київ, Київська, Одеська, Дніпропетровська та Донецька області переходять на стабілізаційні відключення.