УКРАЇНА

Співробітники пошти організували масштабну схему розкрадання дронів для ЗСУ

Працівники поштового відділення на Тернопільщині організували масштабну схему розкрадання дронів, призначених для українських військових.

Четверо жителів Тернопільської області підозрюються в розкраданні дронів на суму близько 6 мільйонів гривень із поштових відправлень. За даними Національної поліції, зловмисники перепродували вкрадені дрони через інтернет. Їм загрожує до 12 років тюремного ув’язнення.

Злочинну схему організували двоє тернополян, один з яких на той момент обіймав посаду начальника відділення відомої поштової служби. Він втягнув у незаконну діяльність своїх підлеглих. Фігуранти викрадали дрони, які призначалися для потреб ЗСУ, замінюючи вміст посилок товарами схожої ваги та об’єму. Після цього вони продавали квадрокоптери за зниженою ціною через інтернет.

Для відправлення замовлень використовували те саме відділення пошти, де працювали злочинці. Гроші від продажів надходили на контрольовані банківські рахунки і криптовалютні гаманці. Один з учасників навіть зареєстрував ФОП для отримання платежів. У результаті вони привласнили майно з 26 посилок.

У межах слідства правоохоронці провели 14 обшуків на території Львівської області та Києва, вилучивши 15 мобільних телефонів, комп’ютери, 25 банківських карток, документи та записи.

Також було заблоковано цифрові активи на криптогаманцях підозрюваних. Зловмисникам висунуто обвинувачення за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення майна в особливо великих розмірах із використанням службового становища). Їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна та забороною обіймати певні посади або вести певну діяльність протягом трьох років.

Читайте також: Стефанішина: Україна приєднається до НАТО в кордонах 1991 року

Суд обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання та нічного домашнього арешту для підозрюваних. Слідчі дії тривають, поліція працює над встановленням усіх учасників злочинної схеми.

Нагадаємо, у Києві моніторять ситуацію з водою після аварії в РФ: КМДА. Ситуація з водопостачанням у Києві стабілізована після техногенної аварії в РФ. Влада контролює якість води в річках Десна та Дніпро, а також у водозаборах міста.