УКРАЇНА

Росія перекидає нові резерви: що відбувається на Харківському напрямку

У зоні відповідальності Третьої штурмової бригади зросла інтенсивність атак, оскільки російські сили прагнуть повернути нещодавно втрачені території.

Заступник командира Третьої штурмової бригади Максим Жорін повідомив, що Росія перекинула нові війська до Харківської області. Він зазначив, що у зоні відповідальності його бригади зросла інтенсивність атак, оскільки російські сили прагнуть повернути нещодавно втрачені території. Про це Жорін сказав у ході ефіру на 24 каналі.

Відомо, що ситуація в регіоні залишається динамічною: бої то затихають, то російські війська знову запускають десятки атак на добу. «Саме тому, що росіяни хочуть і планують проводити тут наступальні дії, вони перекинули сюди свіжі сили, нові ресурси. Ними намагаються наступати», — розповів Жорін.

Він також зазначив, що внаслідок операції ЗСУ у Курській області ситуація на цій ділянці не змінилася. «Сюди заводять свіжіші війська, тому безпосередньо на полі бою ми не відчули якихось змін. Свою планову роботу ворог проводить так, як і проводив, підрозділи не знімає», — наголосив військовий.

Нагадаємо, окупанти використовують хімічну зброю проти ЗСУ. При атаках росіяни використовують речовини, які класифікуються як засоби придушення заворушень та заборонені для використання в умовах збройного конфлікту.