УКРАЇНА

ЗСУ отримають новий дрон-бомбардувальник «Чорна вдова»

Безпілотник оснащений посиленим зарядом вибухової речовини, що значно збільшує ударну силу та робить його корисним для виконання тактичних завдань на фронті.

Міністерство оборони України схвалило новий український безпілотний авіаційний комплекс під назвою «Чорна вдова», який використовуватиметься у Збройних Силах. Про це повідомила прес-служба відомства,

У Міністерстві оборони розповіли про впровадження вітчизняних технологій для посилення оборонного потенціалу країни. Хоча докладні характеристики «Чорної вдови» не розкрито, відомо, що цей багаторазовий квадрокоптер тактичного рівня призначений для виконання різних завдань як вдень, так і вночі. Стверджується, що дрон-бомбардувальник має високу маневровість і призначений для використання досвідченими операторами.

У Міністерстві оборони наголосили, що «Чорну вдову» можна використовувати як ударний FPV-дрон, що робить його ефективним та економічним інструментом для одноразових атак. Цей безпілотник оснащений посиленим зарядом вибухової речовини, що значно збільшує його ударну силу та робить корисним для виконання тактичних завдань на фронті.

Нагадаємо, нові бригади ЗСУ стикаються з нестачею сучасної техніки. Українська армія формує нові бригади для заміни виснажених підрозділів на фронті, проте стикається із нестачею сучасного озброєння.