ВСЕСВІТ

Блінкен і Леммі їдуть до Києва: мета візиту

Американські посадовці планують обговорити подальшу допомогу Україні, а також зробити кроки для забезпечення довгострокового військового, економічного та демократичного процвітання.

Державний секретар США Ентоні Блінкен та міністр закордонних справ Великобританії Девід Леммі планують відвідати Київ з візитом 11 вересня. Про це повідомляє сайт Держдепартаменту США.
«11 вересня держсекретар Блінкен разом із міністром закордонних справ Великобританії Девідом Леммі відвідає Україну, де вони зустрінуться з президентом України Володимиром Зеленським та високопосадовцями українського уряду», — йдеться у повідомленні. Відомо, що Блінкен та Леммі планують обговорити подальшу допомогу Україні у протистоянні російській агресії, а також зробити кроки для забезпечення довгострокового військового, економічного та демократичного процвітання країни.

Читайте також: З’їзд Демпартії не допоміг Гарріс збільшити відрив від Трампа — ЗМІ

Зазначається, що 12 вересня Блінкен вирушить до Польщі, де зустрінеться із польськими офіційними особами. На порядку денному обговорення ключових двосторонніх питань, таких як посилення оборонної та енергетичної співпраці, а також координація дій у рамках НАТО для підтримки оборони України.

Нагадаємо, «Ми ніколи не прагнули чужих територій»: Лавров цинічно виправдав агресію РФ. Глава МЗС Росії Сергій Лавров на засіданні Стратегічного діалогу РФ та Ради співробітництва арабських держав Перської затоки заявив, що Росія ніколи не прагнула захоплювати чужі території.