ВСЕСВІТ

Чи контролюють росіяни Покровськ на Донеччині: США дали відповідь

Російські військові продовжують наступ на Покровськ, стикаючись при цьому із запеклим опором з боку Збройних Сил України.

У районі міста Покровськ Донецької області продовжуються інтенсивні бойові дії, і російські війська досягли певних успіхів. Однак у США немає точних даних про захоплені території. Про це повідомив представник Пентагону генерал Патрік Райдер, передає прес-служба Міністерства оборони США.

«Те, що ви бачите за межами Покровська, — це, знаєте, інтенсивні бої. У мене немає конкретної географічної інформації про те, що взяла Росія. Ми знаємо, що в недавньому минулому вони досягли певних успіхів, продовжуючи наступ у напрямку Покровська», – зазначив він. Генерал Патрік Райдер розповів, що російські війська продовжують наступ на Покровськ, стикаючись при цьому із запеклим опором з боку ЗСУ.
За його словами, Росія розглядає це місто як пріоритетну мету та посилює наступальні дії на Донбасі. Під час зустрічі Контактної групи з оборони України (UDCG) було обговорено шляхи надання найкращої підтримки Києву у захисті цих територій.

Читайте також: У Покровську зведено кілька ліній оборони

“Я думаю, ви бачили, як росіяни казали, що це їхнє головне завдання (захопити Покровськ, — ред.), і вони подвоїли зусилля у цьому напрямі. І тому частина обговорень на UDCG була присвячена тому, як ми можемо краще підтримати Україну в її обороні у цій галузі. Тому ми й надалі консультуватимемося з ними з цього питання і з’ясовуватимемо, як краще підтримати їх», — йдеться у заяві Райдера.Він також уточнив, що Пентагон не проводив оцінку змін контролю над Покровськом, наголосивши, що російські сили поки не досягли міста і не наблизилися до його окупації.

Раніше повідомлялося, що втрати армії РФ у війні проти України перевищили 627 тисяч осіб, — Генштаб.