ВСЕСВІТ

У Міноборони РФ заявили про збиття 144 дронів: є руйнування

У ніч на 10 вересня Росія зазнала масштабної атаки безпілотників. Міноборони РФ заявило про збиття 144 українських БПЛА в 9 регіонах країни.

У ніч на 10 вересня над територією Росії в 9 регіонах, у тому числі в Московській області, нібито було збито 144 українських безпілотники, з яких 20 — у Підмосков’ї. Про це повідомили у Міноборони РФ. 

Читайте також: Навчальний рік під час війни: скільки шкіл в Україні не мають укриттів

“Протягом минулої ночі під час спроби київського режиму здійснити терористичну атаку із застосуванням безпілотних літальних апаратів по об’єктах на території Російської Федерації черговими засобами ППО знищено і перехоплено 144 українських БПЛА літакового типу”, — йдеться у повідомленні. 

Повідомляється, що найбільше безпілотників нібито було збито над територією Брянської області — 72.

За повідомленням, 20 безпілотників було знищено над Московською областю, 14 — над Курською, 13 — над Тульською, 8 — над Бєлгородською, 7 — над Калузькою, 5 — над Воронезькою, 4 — над Липецькою і 1 — над Орловською областями. 

Російський Telegram-канал ASTRA показав фото та відео наслідків атаки БПЛА. 

Нагадаємо, Повітряні Сили збили 38 ударних БпЛА під час нічної атаки. Російські окупанти завдали чергового удару з використанням дронів і ракет, проте українські сили ППО змогли знищити більшість загроз.