УКРАЇНА

Повітряні Сили збили 38 ударних БпЛА під час нічної атаки

Російські окупанти завдали чергового удару з використанням дронів і ракет, проте українські сили ППО змогли знищити більшість загроз.

У ніч на 10 вересня 2024 року російські окупанти здійснили чергову масовану атаку на територію України. Радіотехнічні війська Повітряних Сил зафіксували та супроводжували 48 засобів повітряного нападу. Серед них — балістична ракета «Іскандер-М», випущена з окупованого Криму, протирадіолокаційна ракета Х-31П із повітряного простору над Чорним морем, а також 46 ударних безпілотників «Shahed» з пускових районів Курська та Єйська в Росії. Про це повідомляють у Повітряних силах ЗСУ.

Читайте також: Навчальний рік під час війни: скільки шкіл в Україні не мають укриттів

Для відбиття повітряної атаки українська армія задіяла авіацію, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи радіоелектронної боротьби (РЕБ). В результаті злагодженої роботи Сил оборони України було збито 38 ударних дронів.

Три безпілотники вийшли з-під контролю української ППО: один повернувся на територію Росії, два полетіли у напрямку окупованої Луганщини. Ще три дрони втратили зв’язок і ймовірно зазнали падіння на території України під впливом засобів РЕБ.

Протиповітряна оборона діяла в низці областей: Вінницькій, Київській, Чернігівській, Кіровоградській, Миколаївській, Одеській, Херсонській, Черкаській, Сумській, Дніпропетровській, Харківській, Запорізькій та Полтавській.

Нагадаємо, Білий дім передав Конгресу секретну інформацію про стратегію війни в Україні. Документ був підготовлений у відповідь на вимогу, включену до законопроєкту про допомогу Україні на суму 60 мільярдів доларів.