ВСЕСВІТ

Олаф Шольц готовий поговорити з Путіним

Хоча нещодавні заяви Росії не дають підстав вважати, що Москва готова до конструктивних мирних переговорів.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц готовий був би зв’язатися з російським лідером Володимиром Путіним телефоном, якби вважав момент підходящим. Про це повідомив речник уряду ФРН Штеффен Гебештрайт, передає Bild у вівторок, 10 вересня.

Гебештрайт також наголосив на важливості активізації зусиль щодо пошуку мирного вирішення конфлікту в Україні, але зазначив, що німецький уряд поки що не має підстав для оптимізму.
Нещодавні заяви Кремля не дають підстав вважати, що Москва готова до конструктивних мирних переговорів, зазначив Штеффен Гебештрайт. Однак він наголосив, що канцлер Олаф Шольц не виключає можливості телефонної розмови з Володимиром Путіним, якщо вважатиме, що час для цього настав.

Німецький уряд поки що не може назвати точну дату наступної мирної конференції щодо України, про яку раніше згадував Шольц. Проте, за словами його радника, на міжнародній арені відчувається нагальна необхідність якнайшвидше завершити цю війну.

Раніше повідомлялося, РФ повинна бути присутньою на наступному саміті миру. Канцлер Німеччини наголосив на необхідності прискорення переходу до мирного процесу в Україні та висловив думку, що Росія має брати участь у майбутній мирній конференції з України. Він зазначив, що це питання, в якому він повністю погоджується з президентом України Володимиром Зеленським.