ВСЕСВІТ

Кім Чен Ин: Північна Корея нарощує ядерний потенціал «в геометричній прогресії»

Лідер Північної Кореї заявив про значне збільшення ядерного арсеналу країни та загрозу з боку США.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що країна зараз реалізує політику розбудови ядерних сил для збільшення кількості ядерної зброї “в геометричній прогресії”. Про це повідомило у вівторок державне телеграфне агентство ЦТАК (KCNA), передає Reuters

Читайте також: Иран готовится передать России баллистические ракеты — СМИ

У своїй промові з нагоди річниці заснування Північної Кореї в понеділок Кім заявив, що країна повинна більш ретельно підготувати свій “ядерний потенціал і готовність використовувати його належним чином в будь-який момент для забезпечення прав на безпеку держави”.

Він додав, що сильна військова присутність необхідна для того, щоб протистояти “різним загрозам з боку Сполучених Штатів та їхніх прихильників”.

Кім також сказав, що Північна Корея стикається з “серйозною загрозою” з боку того, що вона вважає ядерним військовим блоком на чолі з США в регіоні.

Нагадаємо, США не вбачають загрози у навчаннях РФ з Китаєм, проте спостерігатимуть за ними. РФ і Китай не завжди повністю довіряють один одному як у своєму регіоні, так і на світовій арені, а ці навчання були заплановані заздалегідь, тож США не має серйозних побоювань.