УКРАЇНА

Еколог розповів, що призвело до забруднення річки Десна

Еколог Олег Листопад розповів про серйозну екологічну ситуацію в Сумській області, спричинену аварією на цукровому заводі в Тьоткіному.

Очисні споруди цукрового заводу в Тьоткіному до аварії були заповнені, а після інциденту виявилися порожніми, що стало причиною забруднення річки Десна в Сумській області. Еколог Олег Листопад, який представляє мережу захисту національних інтересів «АНТС», розповів про це в ефірі Київ24.

Він зазначив, що інформація, надана Сумською обласною військовою адміністрацією, підтверджує факт викиду відходів із заводу в Курській області.

Космічні знімки також підтверджують, що очисні споруди заводу перебували в робочому стані до аварії, однак після інциденту вони перестали функціонувати належним чином.

Листопад додав, що відомі обсяги забруднення та швидкість течії річок Сейм і Десна. Він рекомендує залучити Національну академію наук для розробки прогнозу з використанням математичних моделей, що дасть змогу оцінити, коли забруднення може досягти Києва.

Нагадаємо, Держводагентство підтвердило забруднення Сейму та Десни. Органічне забруднення річки Сейм досягло Десни, що спричинило занепокоєння екологів.