УКРАЇНА

Армія РФ атакувала енергооб’єкти у восьми областях України, — Міненерго

Обстріли російської армії призвели до відключень електропостачання в восьми областях України.

Протягом останньої доби армія Росії активно обстрілював цивільну енергетичну інфраструктуру в Дніпропетровській, Донецькій, Миколаївській, Полтавській, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях. Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики. 

Так, у Дніпропетровській області під обстріл потрапили підстанції, що призвело до відключення електропостачання для побутових споживачів і водоканалу. Крім того, відключилася підстанція, що живить споживачів і залізницю, проте рух поїздів не порушився. Електропостачання було відновлено за резервною схемою.

У Сумській області обстріл повітряної лінії призвів до відключення підстанції та споживачів у Харківській області. Живлення також було відновлено за резервною схемою.

У Полтавській області в період повітряної тривоги було відключено повітряну лінію, що спричинило тимчасове знеструмлення споживачів. Електропостачання було відновлено.

У Чернігівській області внаслідок обстрілу сталися відключення повітряних ліній, що торкнулося 947 абонентів у 15 населених пунктах.

На Донеччині ворожий обстріл пошкодив обладнання однієї з шахт, проте в момент інциденту людей у шахті не було. Одна людина отримала медичну допомогу.

Нагадаємо, Білий дім передав Конгресу секретну інформацію про стратегію війни в Україні. Документ був підготовлений у відповідь на вимогу, включену до законопроєкту про допомогу Україні на суму 60 мільярдів доларів.