ЗАПОРІЖЖЯ

«Багато приїжджих з РФ»: що наразі відбувається в окупованому Приморську

Вже 2,5 роки Приморськ окупований російськими загарбниками. Наразі в місті працює лише декілька баз відпочинку, втім туристів немає. А от кількість росіян – збільшилась.

Про це повідомили Світлана Македонська, начальниця Приморської міської військової адміністрації «Новинам Приазов’я».

На території громади знаходиться 58 оздоровчих закладів. Втім лише три бази відпочинку працювали цього року, бо всі інші розграбовані загарбниками. На базах «Дорожник», «Прибой» і «Мотор» мешкали російські військові від ротації до ротації.

«Туристів у Приморську, як це було раніше, місцеві мешканці не помітили, пляжі пусті, занедбані. Охочі відпочити в Приморську, можливо, є, але це поодинокі випадки», – зазначила посадовиця.

За словами Македонської, після ротації зменшилась кількість російських військових у Приморську. Водночас багато приїжджих цивільних з РФ.

«У місті дуже багато цивільних незнайомих людей. На даний час кількість населення збільшилася у порівнянні з 2022 роком. Можливо, це родини військових або тих людей, які приїхали працювати на окуповану територію. Переважно це мешканці Кавказу», – додала Македонська.

Посадовиця додає, що дітей на відпочинок до Приморська не привозили, а навпаки вивозили. За три роки окупації жоден з дитячих таборів в громаді не запрацював.

Про репресії, мілітаризацію дітей та повний занепад тимчасово окупованої Приморської громади читайте в матеріалі «Першого Запорізького» за цим посиланням.

У Бердянську глави ОСББ вимагають, щоб мешканці будинку надали російські документи інакше занесуть житло до переліку «безхазяйного»


Читайте також:

На колишнього окупаційного мера Енергодару вчинено замах: що відомо

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp 

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!