УКРАЇНА

ISW: РФ планує найближчим часом захопити два міста

Аналітики припускають, що Росія прагне захопити Курахове та Вугледар, щоб прискорити отримання тактичних переваг уздовж траси Н-15.

Армія РФ активізувала наступальні дії у районі Вугледару, проте домоглась лише незначних тактичних успіхів. Ворог намагається посилити тиск на Сили оборони України та створити передумови для просування на Покровському напрямі. Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

На їхню думку, координовані атаки окупантів з південного флангу Покровського спрямування на західний фланг оборони ЗСУ у районі Вугледару спрямовані на збільшення тиску на українські сили на заході Донецької області та створення умов для подальших наступальних дій. Проте експерти вважають, що посилення атак під Вугледаром не уповільнить операції ворога в інших частинах західної Донецької області. Окупанти активізували наступальні дії під Вугледаром незабаром після розширення південного флангу Покровського виступу, що вказує на можливий план ворога проводити взаємодоповнюючі атаки на цьому напрямку. Ці операції зосереджені на захід від Донецька, вздовж автодороги О-0532 та в районі Вугледару.

Аналітики ISW припускають, що Росія прагне захопити Курахове та Вугледар, щоб прискорити отримання тактичних переваг уздовж траси Н-15. Однак реалізація цього плану буде пов’язана із суттєвими труднощами для російських військ. Ворог, незалежно від своїх успіхів, прагне скувати ЗСУ на заході Донецької області, щоб перешкодити перекиданню українських військ для зміцнення оборони в районі Покровська. Проте утримувати ініціативу на Сході у довгостроковій перспективі росіянам навряд чи вдасться. Багаторазові спроби посилення наступальних дій у Донецькій області, разом із постійним оперативним тиском з боку ЗСУ у Курській області, ймовірно, призведуть до того, що наступальні зусилля окупантів досягнуть кульмінації раніше, ніж планувало їхнє командування.

Раніше повідомлялося, що РФ може бути біля Покровська у вересні.