ВСЕСВІТ

Україна отримає від Британії ракети на понад $200 млн

Очікується, що міністр оборони Великобританії офіційно анонсує передачу ракет на засіданні контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн» сьогодні.

Великобританія надасть Україні 650 легких багатоцільових ракет LMM для посилення протиповітряної оборони. Про це повідомило британське Міністерство оборони 6 вересня. Контракт на постачання оцінюється у 162 мільйони фунтів стерлінгів (213 мільйонів доларів). Ця допомога є частиною зобов’язань нового британського уряду перед Україною.

Очікується, що міністр оборони Великобританії Джон Хілі офіційно анонсує передачу ракет на засіданні контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн» сьогодні. Перші постачання нових ракет Lightweight Multirole Missile (LMM) очікуються до кінця поточного року. Ракети виробляє британська компанія Thales на своєму заводі у Белфасті. Вони є універсальними й можуть застосовуватися для перехоплення ворожих цілей із наземних, морських та повітряних платформ.

З початку російського повномасштабного вторгнення Велика Британія вже передала Україні сотні ракет LMM. Вони використовуються ЗСУ на зенітних ракетних комплексах Stormer та переносних зенітних ракетних комплексах Martlet. Крім того, до кінця року Великобританія розпочне постачання артилерійських снарядів для України на суму 300 мільйонів фунтів стерлінгів.

Раніше повідомлялося, що Румунія безкоштовно передасть Україні систему Patriot.