УКРАЇНА

ППО збила 27 «Шахедів», бойова робота ще триває — ПС

Силам оборони вдалося збити 27 дронів, 8 було втрачено з радарів, один повернувся на окуповану територію Донецької області, а декілька кружляють на півночі країни.

У ніч на 6 вересня російські сили здійснили атаку на Україну, використовуючи одну керовану авіаційну ракету Х-59, одну протирадіолокаційну ракету Х-31П та 44 ударні дрони типу «Shahed». Українським силам ППО вдалося збити 27 дронів, 8 було втрачено з радарів, один повернувся на окуповану територію Донецької області, а декілька продовжують кружляти на півночі країни.

Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ у Telegram.

«Внаслідок протиповітряного бою станом на 8:00 збито 27 ударних БпЛА. 8 безпілотників – локально втрачені на території України (імовірно впали під впливом засобів РЕБ), один БпЛА повернувся у напрямку окупованої Донецької області. Ще кілька повітряних цілей (ймовірно, ударні дрони) спостерігаються в повітряному просторі на півночі. Бойова робота триває!», — зазначили у повідомленні.

Атаку із застосуванням ракет було проведено загарбниками з тимчасово окупованої Луганської області та з Брянської області РФ, тоді як дрони запустили з Курська, Приморсько-Ахтарська та з мису Чауда, розташованого в окупованому Криму. Для відбиття повітряної атаки було залучено авіацію, зенітні ракетні війська, підрозділи радіоелектронної боротьби, а також мобільні вогневі групи Повітряних Сил і Сил оборони України. Системи ППО працювали у Київській, Кіровоградській, Вінницькій, Дніпропетровській, Миколаївській, Херсонській, Полтавській, Чернігівській, Харківській, Львівській, Донецькій, Запорізькій та Сумській областях.

Раніше повідомлялося, що Румунія безкоштовно передасть Україні систему Patriot.