ВСЕСВІТ

Катастрофа F-16: союзники України переглядають темпи навчання пілотів

Наразі Київ не має доказів, що підтверджують версію про те, що F-16 був збитий російською або українською ракетою.

Катастрофа з винищувачем F-16 викликала занепокоєння щодо темпів підготовки українських пілотів до бойового застосування цих літаків. Про це повідомляє Wall Street Journal, посилаючись на анонімні джерела в уряді США.

За даними видання, Повітряні сили України досі не встановили точних причин катастрофи. Американські чиновники зазначили, що Київ не має доказів, що підтверджують версію про те, що F-16 був збитий російською або українською ракетою.

Західні чиновники зараз обговорюють обґрунтованість рішення України використовувати винищувачі F-16 на полі бою лише за кілька тижнів після їхнього постачання, відправляючи пілотів з обмеженим досвідом польотів на цих новітніх американських літаках. Всупереч цьому, змін до поточної програми підготовки українських пілотів не планується. Проте один з анонімних представників зазначив, що «катастрофа показує, що відбувається, коли ви намагаєтеся поспішати».

Читайте також: У США сумніваються, що F-16 збили «дружнім вогнем»

Раніше повідомлялося, що винищувач F-16 розбився при відбитті масштабної атаки російських ракет і дронів на українські міста 26 серпня. Генштаб ЗСУ підтвердив втрату літака, пілот у результаті авіакатастрофи загинув.