ВСЕСВІТ

Зеленський прибув на «Рамштайн»: з ким планує зустрітися

Президент зустрінеться з міністром оборони США Ллойдом Остіном та міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом, а також з канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

Президент Володимир Зеленський прибув до Німеччини для участі у засіданні Контактної групи з питань оборони України, яке пройде на авіабазі «Рамштайн». Після цього візиту він планує поїздку до Італії. Інформацію підтвердив Зеленський через свій Telegram-канал.

«Нам потрібна рішучість партнерів і кошти, щоб зупинити російський повітряний терор. Потрібно, щоб вся зброя з уже оголошених пакетів підтримки нарешті потрапила до бойових бригад. І потрібні сильні далекобійні рішення партнерів, щоб наблизити справедливий світ, якого ми прагнемо», — наголосив президент.

Під час візиту до Німеччини Володимир Зеленський планує особисту участь у засіданні Контактної групи з оборони України. У рамках поїздки він також зустрінеться з міністром оборони США Ллойдом Остіном та міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом і проведе переговори з канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Варто зазначити, що після цього Зеленський вирушить до Італії, щоб взяти участь у Міжнародному економічному форумі «Амброзетті» та зустрітися з представниками італійського бізнесу.

Раніше повідомлялося, що Зеленський і Шольц проведуть особисту зустріч у Німеччині.