УКРАЇНА

РФ посилює захист Кримського мосту: причина

Росіяни розмістили на Кримському мосту різноманітні системи ППО, включаючи навіть демонстраційні зразки.

Російські окупаційні сили продовжують посилювати систему протиповітряної оборони навколо Кримського мосту, включаючи розміщення демонстраційних зразків озброєння. Крім того, на мосту зводиться якась «загадкова споруда». На цьому наголосив представник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

«Вони намагаються підтримувати цей імідж «непотоплюваного авіаносця», як вони називають його періодично. Тому так, їхня основна мета, це, по-перше, залишити можливість використовувати цей плацдарм для запуску ракет, залишити можливість використовувати Крим як військову базу», — розповів він. По-друге, окупанти продовжують використовувати Крим як ключовий логістичний вузол для постачання своїх військ на південному напрямку.

Читайте також: Україна відреагувала на візит Путіна до Монголії

Плетенчук зазначив, що на Кримському мосту розміщено різноманітні системи ППО, включаючи навіть демонстраційні зразки. Говорячи про будівництво «загадкової споруди» на Керченській переправі, він назвав її ще однією перешкодою для можливих атак. «Поки що важко зрозуміти (що саме будує РФ, — ред), тому що попереду сезон штормів і, чесно кажучи, конструкція ця не виглядає фундаментальною, але в будь-якому випадку це чергова перешкода, яка може захищати від можливих дронових атак», — зазначив Плетенчук. 

Він наголосив, що росіяни будують конструкцію у вигляді мосту, щоб ймовірно використовувати її як додатковий перехід. Однак, можливо, через сезон штормів, «ми не зможемо його побачити», — підкреслив спікер.

Раніше повідомлялося, що в ракетах «Іскандер-М», якими РФ б’є по Україні, нараховано 27 американських деталей.