УКРАЇНА

Зеленський розкритикував Монголію за відмову заарештувати Путіна

Президент України висловив розчарування через те, що Монголія не заарештувала Володимира Путіна під час його візиту 3 вересня, попри ратифікацію Римського статуту.

Президент України Володимир Зеленський висловив розчарування тим, що Монголія проігнорувала міжнародне право, не заарештувавши Володимира Путіна під час його візиту в країну 3 вересня. Про це Зеленський розповів в інтерв’ю NBC News.

Глава держави наголосив, що якщо Монголія не дотримується норм міжнародного права, то це і є причиною її готовності прийняти Путіна, незважаючи на те, що країна ратифікувала Римський статут.

На думку президента, такі дії Монголії демонструють її ставлення до міжнародних норм: країна фактично вибирає, на чиєму вона боці.

«Ні, вони не поважають. Для них Путін важливіший, ніж міжнародне право. Монголія сьогодні виявляє більшу повагу до вбивці, ніж до закону. До війни — більшу, ніж до миру», — заявив Зеленський.

Він також зазначив, що порушення міжнародного права окремими країнами не скасовує неминучості відповідальності для тих, хто на неї заслуговує.

«Більшість країн все одно доб’ються справедливості, і ця відповідальність настане», — резюмував український лідер.

Нагадаємо, Володимир Путін планує поїхати в Монголію, на яку поширюється ордер на його арешт. Прес-служба Кремля заявила, що під час цього візиту також планується підписання кількох двосторонніх документів.