УКРАЇНА

ВР звільнила Верещук з посади міністерки з питань реінтеграції ТОТ

Питання про звільнення Верещук виносилося на голосування і на день раніше, 4 вересня, але тоді ініціатива не набрала достатньої кількості голосів.

5 вересня Верховна Рада України проголосувала за звільнення Ірини Верещук з посади віце-прем’єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. За її відставку проголосували 255 депутатів. Про це повідомив народний депутат фракції «Голос» Ярослав Железняк.

Цікаво, що питання про звільнення Верещук виносилося на голосування і на день раніше, 4 вересня, але тоді ініціатива не набрала достатньої кількості голосів — за, проголосували лише 214 депутатів. Після цього ввечері відбулося засідання фракції «Слуга народу» за участю президента Володимира Зеленського, де обговорювалися кадрові зміни в уряді. Після голосування голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія повідомив, що Ірина Верещук переходить на роботу до Офісу президента України, де обійме посаду профільного заступника керівника Офісу. Про перехід на нову посаду. учора підтвердила і сама Верещук.

Слід зазначити, що Верещук було призначено на посаду міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій у листопаді 2021 року. До цього вона протягом п’яти років обіймала посаду мера міста Рава-Руська Львівської області, а раніше була заступником голови Жовківської районної адміністрації з гуманітарних питань та зовнішньої політики.

Нагадаємо, Верховна Рада звільнила Кулебу з посади міністра закордонних справ.