ВСЕСВІТ

Байден про атаку РФ по Полтаві: США продовжать постачати Україні системи ППО

Президент США пообіцяв, що вони не припинять постачати Україні системи ППО та інші необхідні засоби для захисту.

Вчора Росія завдала удару по Полтаві двома балістичними ракетами, загинуло понад 50 людей. Однак, попри це, РФ не зможе здобути перемогу у цій війні. Про це заявив президент США Джо Байден на офіційному сайті Білого дому. Американський лідер категорично засудив дії агресора.

«Раніше російські ракети вразили військовий навчальний центр і госпіталь в Україні, вбивши понад 50 людей і поранивши десятки. Я засуджую цю сумну атаку найрішучішим чином», — зазначив Байден. У заяві йдеться, що цей удар Росії є трагічним нагадуванням про безперервні та обурливі спроби російського диктатора Володимира Путіна зламати волю вільного народу.

Читайте також: У США сумніваються, що F-16 збили «дружнім вогнем»

Президент США наголосив, що за останні два з половиною роки український народ демонстрував стійкість, і США продовжуватимуть постачати Україні системи ППО та інші необхідні засоби для захисту. Завершуючи свою заяву, Байден заявив, що перемога у цій війні буде за народом України, а не за Росією. «Не помиляйтеся: Росія не переможе у цій війні. Переможе народ України. І цього трагічного дня, і щодня, Сполучені Штати підтримують їх», — підсумував лідер американської держави.

Нагадаємо, РФ вдарила балістикою по Полтаві, понад 40 осіб загинуло. Росіяни влучили по території навчального закладу і сусідній лікарні, частково зруйнована одна з будівель Інституту звʼязку.