УКРАЇНА

Українські захисники мають успіхи під Покровськом: ISW

За словами західних експертів, ЗСУ відновили втрачені позиції на південний захід від Новогродівки, розташованої на південний схід від Покровська.

Українські війська досягли успіхів у районі міста Покровськ у Донецькій області. Про це повідомляється у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Згідно з аналізом західних експертів, опублікованим 2 вересня, кадри з геолокацією підтверджують, що українські захисники відновили втрачені позиції на південний захід від Новогродівки, розташованої на південний схід від Покровська.

Читайте також: У Покровську зведено кілька ліній оборони

“Українські сили нещодавно відновили втрачені позиції на південний схід від Покровська на тлі тактичних успіхів Росії в цьому районі, що тривають», — зазначається в повідомленні Інституту. За даними Генштабу Збройних сил України, російські окупанти продовжують зосереджені атаки на цьому напрямку, зокрема в районі Новогродівки.

Раніше повідомлялося, що російські окупаційні війська активно просуваються на Покровському напрямку та зможуть досягти міста до середини вересня, однак не матимуть змоги його захопити.