ЗАПОРІЖЖЯ

У чотирьох запорізьких парках планують побудувати інклюзивні спортивні майданчики

У Запоріжжі хочуть створити чотири інклюзивні спортивні майданчики зі спеціальними тренажерами. Очікується, що це будуть зручні простори для людей з інвалідністю.

Про це повідомляє Запорізька міська рада.

Серед 15 обстежених парків і скверів обрали чотири, в яких з’являться інклюзивні простори: парк Героїв Національної Гвардії України у Хортицькому районі, парк імені Климова у Шевченківському районі, парк Перемоги у Вознесенівському районі та парк імені Івана Гутника-Залужного у Дніпровському районі.

Для людей з порушенням опорно-рухового апарату та спортсменів на кріслах колісних в цих парках облаштують поручні та пандуси, що допоможе обійтись без сторонньої допомоги під час занять.

Також передбачено встановлення тактильного покриття, яке допоможе орієнтуватися у просторі та самостійно пересуватися людям із втратою зору.

Проєктом благоустрою передбачено зовнішнє освітлення, облаштування входу до майданчика тактильною плиткою та встановлення біля нього стенду «Інклюзивний майданчик» шрифтом Брайля, а також заміну бордюрів.

Наразі триває розробка проєктної документації. Майданчики планують встановити до кінця року. Проєкт реалізують завдяки співпраці з USAID.

Запорізька область переходить на змішаний формат навчання: він охопить 60 тисяч дітей та підлітків


Читайте також:

Гендиректор МАГАТЕ вп’яте за два роки відвідає Запорізьку атомну електростанцію

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp 

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!