ЗАПОРІЖЖЯ

Майже 90% учнів запорізької школи-інтернату «Орієнтир» зможуть навчатися офлайн, — ФОТО, ВІДЕО

В Запорізькій спеціальній школі-інтернаті «Орієнтир» понад 160 учнів зможуть навчатися офлайн. Це майже 90 % вихованців навчального закладу, що перебувають в Запоріжжі. Уроки проводитимуть в укритті.

Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація.

Тут за спеціальною програмою навчаються діти з порушеннями зору. В класах по 12 учнів.

«За допомогою благодійників ми відремонтували частину укриття. Тож в минулому навчальному році 89 учнів вже почали навчатися очно. Зараз проводимо ремонти ще в кількох приміщеннях. Фінансування надала обласна влада. В укритті буде облаштовано 15 навчальних осередків», — повідомила директорка школи-інтернату «Орієнтир» Ганна Тихомирова.

Крім класних кімнат в укритті облаштовані санітарно-гігієнічні приміщення та медкабінет. Тут працює Wi-Fi та є запаси продуктів і води.

Діти перебувають в школі зранку до 16-ї години вечора. Їжа доставляється з харчоблоку до укриття на спеціальних тацях в закритих контейнерах, тож тут також є їдальня.

Нагадаємо, з нового навчального року у змішаному форматі будуть здобувати освіту понад 60 тисяч вихованців дитячих садочків, шкіл та закладів профтехосвіти Запорізької області.

Цей навчальний рік триватиме з 2 вересня 2024 до 30 червня 2025. Раніше у Запоріжжі показали, як ведуть роботи на місцях майбутніх підземних шкіл.

У чотирьох запорізьких парках планують побудувати інклюзивні спортивні майданчики


Читайте також:

Воїн у спорті та у житті: історія ветерана війни з Мелітополя, який виховує нове покоління боксерів у Запоріжжі

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp 

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!