ЗАПОРІЖЖЯ

Рік полону: окупанти озвучили звинувачення викраденому працівнику Запорізької АЕС

18 липня 2023 року російські військові забрали з будинку начальника зміни турбінного відділення експлуатаційного підрозділу Запорізької атомної електростанції Сергія Спартесного. Чоловіка рік тримали в полоні в нелюдських умовах. Вчора, 29 серпня, стало відомо, що загарбники висунули 62-річному чоловіку звинувачення.

Про це повідомив Дмитро Орлов, міський голова Енергодару.

Сергія Спартесного звинуватили у тому, що нібито він у травні 2023 року «діяв проти безпеки РФ» – збирав інформацію проти працівників одного з окупаційних «силових відомств» та передавав її українським правоохоронцям. Чоловіка тримають під вартою, а його сфабриковану справу направили до російського так званого суду.

«Немає і не може бути ніякої віри в правосуддя окупантів, яке вони чинять антигуманними жорстокими методами, застосовуючи катування і тортури до мирного населення. Така страшна ситуація, як з Сергієм може статися з будь-якою особою, яка залишається на окупованій території, в зоні ризику сьогодні – кожен українець на тимчасово окупованій території», – пише Орлов.

Посадовець відзначив, що російські загарбники тримають у полоні, в нелюдських умовах, ще чимало енергодарців.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», у чоловіка в будинку російські окупанти неодноразово проводили обшуки. Регулярно перевіряли його комп’ютер, телефон та соціальні мережі. А у липні 2023 року окупанти вдерлись до помешкання чоловіка, провели так званий обшук, після чого вивезли до місцевого відділку поліції.

Сергія окупанти звинуватили у тому, що він нібито розклеював проукраїнські листівки в Енергодарі, на прохання СБУ стежив за ФСБ, колаборантом із ЗАЕС і навчав тероборонівців.

Дружина полоненого відкидає всі звинувачення. З власних джерел Наталія знає, що заручників не виводять на прогулянки, а їх одяг вкритий пліснявою. Сергій також має проблеми зі здоров’ям, втім не отримує жодного лікування.

«Я знаю, що вони (авт.: окупанти) всім одягають на голову пакети, зав’язують скотчем навколо шиї та застосовують електричний струм. Підозрюю, що до мого чоловіка теж», — каже жінка.

Нововведення у захоплених школах Запорізької області: уроки зі стрілецькою зброєю та заборона телефонів


Читайте також:

Зруйновано 43 будинки: ворог завдав 261 удар по Запорізькій області

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp 

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!