ВСЕСВІТ

ISW: наступ ЗСУ на Курщині сповільнився, РФ посилює оборону

Російські військові блогери підтверджують уповільнення атак Збройних Сил України, що дозволяє російському ворогу поступово стабілізувати ситуацію.

За даними Інституту вивчення війни (ISW), темп настання Збройних сил України у Курській області знизився. Наразі українські війська зосереджені на утриманні нещодавно зайнятих територій. Про це повідомив ISW.

У звіті зазначається, що російські військові блогери підтверджують уповільнення атак ЗСУ, що дозволяє російським силам поступово стабілізувати ситуацію. В опублікованих 28 серпня кадрах видно, що російські війська діють у селищі Коренево на сході області. Це може свідчити, що українські сили покинули цей район, а російські війська повернули частину втрачених позицій. Один із російських блогерів повідомив, що українські війська зуміли просунутися за села Вітрено, Кремне та Шептухівка, а також на сході Нечаєва та Черкаського Порічного. Крім того, українські військові активно діють на полях на південь від селища Спальне.

За твердженнями російських джерел, підрозділи 810-ї бригади морської піхоти повернули контроль над селом Спірне, яке раніше було захоплене українськими силами. Міністерство оборони Росії також повідомило про атаки ЗСУ на кількох напрямках: на схід від Коренєвого, біля Ольгівки, на північ від Суджі в районі Малої Локни, на схід від Суджі біля Російської Конопельки і на південний схід від Суджі поблизу села Борки. Водночас російські війська відобразили спробу ЗСУ перетнути кордон біля села Журавлівка у Білгородській області.

Зазначається, що голова Чечні Рамзан Кадиров та командир спецпідрозділу «Ахмат» Апти Алаудінов визнали участь російських призовників у бойових діях у Курській області. Крім того, російське опозиційне видання повідомило, що командування армії РФ планує відправити до Курської області додаткові підрозділи, включаючи призовників із ракетного полку та повітряно-десантних військ.

Раніше, Генштаб показав відео прориву мінних полів Курщини. Воїни 49 інженерно-штурмової бригади Сил підтримки ЗСУ робили проходи у мінних полях ворога.