УКРАЇНА

У якому випадку РФ не зможе повернути контроль над Курщиною: прогноз The Hill

Успіхи українських військових на Курщині, підірвали моральний дух російських військовослужбовців та продемонструвала слабкість російської влади.

Операція Сил оборони України в Курській області Росії суттєво змінила хід війни та продемонструвала вразливість Кремля. Про це повідомляє The Hill.

Зазначається, що колишній кореспондент Reuters з питань Росії Альфред Купер зазначає, що успіхи України в цьому регіоні підірвали моральний дух російських військовослужбовців та поставили під сумнів мету війни, яка залишила російські кордони вразливими. Ця операція як змінила динаміку конфлікту, а й ще яскравіше виявила слабкість російської влади.

Читайте також: Трамп: дії України в Курській області можуть спровокувати Третю світову війну

Альфред Купер вважає, що для відновлення контролю над прикордонними територіями Росії Кремль може бути змушений або залишити свої позиції в Україні, або мобілізувати молодих призовників. Однак це стане серйозною проблемою, оскільки залучення призовників до бойових дій може спричинити політичні труднощі. Президент РФ раніше пообіцяв не використовувати призовників у бойових операціях, що робить подібний крок особливо складним. «Для керівництва Кремля очевидно одне: почалася епоха складнощів і потрясінь», — наголосив він.

Раніше повідомлялося, що наступ ЗСУ на Курщині сповільнився, РФ посилює оборону.